Metal Gear Survive dolazi sa jednim slotom za snimanje

0
749

Konami naplaćuje dodatni slot za snimanje

Metal Gear Survive dolazi sa jednim slotom za snimanje. Mislio sam da će posle katastrofe koju je napravio Battlefront 2 sa mikrotransakcijama, ostale kompanije povesti malo više pažnje oko naplaćivanja svega i svačega u igrama. Očigledno sam se prevario. Konami je otišao i korak dalje. Naime, Metal Gear Survive ima samo jedan slot za snimanje pozicije. Ako želite da dodate i drugi slot to će Vas koštati još deset dolara.

ZTE još uvek pod Američkom zabranom

Dugogodišnji fanovi Metal Gear serijala još uvek nisu oprostili Konamiju otpuštanje Hideo Kojima, tvorca ovog serijala. Japanski studio je posle šest meseci najavio ovu igru. Igra je skoro izašla iz beta verzije ali gejmeri i nisu baš oduševljeni.

Kritike su loše i kreću se od dosadnog načina igranja pa do loše mehanike preživljanja i neobičnog načina borbe. Konamijeva želja da izvuče dodatni novac od kupca je puna kontraverze.

Metal Gear Survive dolazi sa jednim slotom za snimanje, korisnici negoduju

Kao i kod drugih igara sa mikrotransakcijama, novčići se takođe mogu trošiti na kozmetičke predmete, ali za razliku od većine drugih sličnih naslova, valuta se ne može zaraditi kroz igru, iako Konami izdaje male količine novčića kao deo bonus za prijavljivanje.

Neki ljudi su izneli argument da, kako Metal Gear Survive košta 40 dolara umesto uobičajenih 60 dolara, plaćanje dodatnih 10 dolara nije velika stvar. Drugi pak kažu da se ista praksa pojavljuje u nekim online igricama i da je jedan slot stvarno malo. Ali teško je opravdati ono što se čini da je motivisano isključivo pohlepom, naročito u igri koja već sadrži druge mikrotransakcije.

Iskreno nisam siguran da znam gde sve ovo vodi. Jednostavno, ovaj potez mogu samo da vidim kao dodatnu zaradu izdavača. Loša stvar je što i drugi izdavači mogu da podju ovim putem, što generalno nije u redu. Nadam se da neće biti tako.

Izvor:TechSpot

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here