Maniac Mansion je dostupan na GoG-u

0
861

Vraćaju se point click avanture

Maniac Mansion je dostupan na GoG-u. Još u 2014. godini,direktor GoG-a ,Guillaume Rambourg nazvao je igricu Maniac Mansion “svetim gralom” klasičnih video igara. Taj naslov, kao i Curse of Monkey island, sada su konačno i na GoG i Steam-u. Tamo je ova igra već neko vreme dostupna.

Maniac Mansion popularna klik point avantura

Maniac Mansion je prva “SCUMM” igra koja se odnosi na point-and-click igračku šemu koji je napravio Lucasfilm Games (kasnije LucasArts) davne 1987. godine. SCUMM je skraćenica of Script Creation Utility for Maniac Mansion. Pre uvodjenja SCUMM, igrači su morali da upisuju svoje komande kao što su “look tree” ili “take book” što je bilo izuzetno teško za samu igru.SCUMM je pojednostavio taj sistem, uklanjajući potrebu za tastaturom i dozvoljavajući igračima da koriste miš i da biraju iz spiska radnji šta će preduzeti.

 

Druge SCUMM naslove uključuju Day of the Tentacle, Loom, rane Monkey Island igrice, Sam & Max Hit The Road i seriju avanturističkih igara Indiana Jones.

Youtube testira opciju slika u slici

SCUMM-stil avanturističkih igara nedavno je ponovo oživljen izdanjem Thimbleweed Park-a.  Sada dostupnog za Windows PC i sve tri moderne konzole, kao i za iOS i Android. Tu igra je stvorio i napravio Ron Gilbert. Isti dizajner igre koji je radio na ovoj igri i seriji Monkey Island.

Izvor:Polygon

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here