Investiranje u video igre se isplati tvrdi Fig

0
923

Investiranje u video igre se isplati tvrdi Fig . Fig je napravio povrat od 245 posto na svoje investicije u video igre. Ovde se radi o prve četiri igre na zajedničkoj izdavačkoj platformi. Fig omogućava investiranje u pojedine video igre a investitori mogu da dobiju udeo od zarade koju igrica napravi. Do sada, zarada investitora je više nego dobra.

Osnivač Fig-a

Ova kompanija je, računajući od 31. decembra prošle godine, prikupila investicije za sledeće igre: Outer Wilds, Kingdoms & Castles, Trackless, and Solstice Chronicles: MIA. Tri od ove četiri igre su već zaradile novac za sebe i za investitore. 

” Za samo dve godine smo našli velike investicije za četiri igre preko Fig platforme. Te igre su generisale povrat investitorima. Brzina povrata investicije je bez presedana za našu industriju.” rekao je Justin Bailey, izvršni direktor kompanije Fig. 
” Na prvom mestu, naš model finansiranja pomaže indie developerima da svoje zamisli pretvore u delo.” nastavio je on. 


Outer Wilds

Fig, generalno, želi da na neki način demokratizuje objavljivanje video igara. Želi da pozove zajednicu da finansijski podrži razvoj i objavljivanje igara. Fanovi video igara mogu da podrže finansiranje igara na Figu da bi dobili ekskluzivne nagrade. Takodje mogu i da ulažu u akcije neke video igre kako bi ostvarili zaradu na osnovu prodaje te igre. Kupovine akcija video igara su omogućene i akreditovanim i neakreditovanim investitorima, u skladu sa pravilnikom Komisije za hartije od vrednosti

Svaka serija akcija iy Figa generiše povraćaj od prodaje pojedinačnih naslova. Investitori mogu da zaradjuju od prihoda od akcija, distribucionih aranžmana, izdavača i pre-order ponude. Od osnivanja kompanije u avgustu 2015. godine, Fig ima četiri od deset najvećih finansiranih kampanja za video igrice. 

Tu se uključuju sledeći naslovi
–  Obsidian’s Pillars of Eternity 2 ($4.4 million)
–  Psychonauts 2 ($3.8 million)
–  Wasteland 3 ($3.1 million)
–  Phoenix Point (766,000 dolara)

Ukoliko i Vi možda imate neku ideju za igru koja bi mogla da prodje na ovom tržištu, kontaktirajte Fig na sledećem linku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here