Igrice na Linux platformi , mogućnost na kojoj radi Valve

0
767

Igrice na Linux platformi , mogućnost na kojoj radi Valve . Iako postoji dosta Linux distribucija namenjenih gejmerima, hardcore igrači se uglavnom uvek vrate na Windows kako bi igrali svoje omiljene igre. Steam OS, koji dolazi iz kompanije Valve, je najpopularniji Linux distro za igranje igrica. S vremena na vreme dodje po neki naslov, ali je sve to slabo i korisnici nisu zadovoljni.

Pročitajte još : Najbolji Linux za programere

Za ljubitelje ovog distroa doalze dobre vesti. Reddit korisnici su primetili da Steam GUI datoteke imaju neiskorišćene tekstualne reference koje upućuju na funkciju nazvanu “Steam Play”. Većina Vas verovatno zna da Steam Play već poseduje mogućnost pristupanja igrama sa Windows, Mac ili Linux platforme.

Igrice na Linux platformi uz pomoć emulatora

Reddit korisnici tvrde da će novi Steam Play doneti alate za kompatibilnost koji će omogućiti igranje igara za druge operativne sisteme. Da se ne lažemo, alata za emulaciju ima dosta ali se očekuje da Valve napravi emulator koji će raditi bolje od svih ostalih.

Valve se već suočava sa problemima kada su u pitanju igračke performanse na SteamOS-u i biće interesantno videti kako će Steam Play uticati na tu platformu. Na ovom projektu Valve radi od januara.

Izvor: Fossbytes

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here