GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod na svetu

0
1254

GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod na svetu . Svima nama je dobro poznata činjenica da je GTA 5 veoma uspešna igra kada je u pitanju zarada. Ova igra je predstavljena za poslednju generaciju konzola još 2013. godine. Prodata je u preko 90 miliona primeraka i izdavaču donela zaradu od 6 milijardi dolara. Sve ovo, GTA 5, čini najprofitabijnijim medijskim proizvodom svih vremena, navodi se na sajtu MarketWatch.

Pročitajte još : Najskuplje igre ikad napravljene

Još u novembru, izdavač Take-Two je otkrio da je GTA 5 najprodavanija video igra svih vremena u Americi. Sa prodajom od 90 miliona primeraka, ova igra je postala treća najprodavanija igra svih vremena. Ispred nje se nalazi samo Minecraft sa prodajom od 144 miliona i Tetris sa neverovatnih 170 miliona primeraka, uključujući tu sve različite verzije i portove.

MarketWatch navodi da je GTA 5 zaradio više novca od bilo kog drugog oblika medija, računajući tu i film, muziku ili knjigu. Čak i ogromni hitovi, kao što su Star Wars i Prohujalo sa vihorom, ne mogu da se pohvale zaradom većom od 3 milijarde dolara (u zaradu je uračunata i inflaciji, prodaja DVD-ja i prikazivanju). Veoma malo igara je uspelo da održi nivo uspeha kao ova igra, a zahvaljujući mujtiplejeru, GTA 5 će nastaviti da zaradjuje novac u godinama koje dolaze.

Što se tiče novog dela, pojedini izvori navode da neće stići pre 2022. godine. GTA 5 je najprofitabilniji zabavni proizvod, a GTA 6 će biti najveći izazov ove kompanije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here