Fortnite broj igrača porastao na 200 miliona

0
892

Fortnite broj igrača porastao na 200 miliona . Bila je velika stvar kada je sredinom januara Fortnite ima 40 miliona igrača. Ta cifra sada nije toliko impresivna. Naime, u novembru je ova battle royale igra došla do 200 miliona registrovanih igrača. To je pet puta više igrača za manje od godinu dana. Moram da napomenem i da je to skok od 60% od juna kada je ova igra imala 125 miliona. Nisu svi ti igrači aktivni, ali je Epic nedavno objavio da je oborio rekord sa 8,3 miliona igrača istovremeno. Čak iako su neki od tih 200 miliona igrača samo isprobali igru, mnogi od njih je često igraju. 

Pročitajte još : PUBG ili Fortnite

Fortnite

Lako je zaključiti zašto Fortnite raste tako brzo. Nije samo zbog toga zato što je besplatan. Ovoj igru su dodatan publicitet dali igrači na Svetskom prvenstvu u fudbalu, serija Big Bang Theory i tv emisija Saturday Night Live. Još jedna velika stvar je i da je igra dostupna na mnogim drugim uredjajima od početka 2018. godine. Za iOS je stigla još u aprilu, za Nintendo Switch u junu a postepeno proširenje na Android platformi se desila u proteklih nekoliko meseci. 

Fortnite broj igrača porastao, problem je kako ih zadržati

Za Epic nije samo pitanje da li može da nastavi sa rastućom korisničkom bazom, već da li može da zadrži isti nivo interesovanja kada rast korisnika krene da se usporava. Jedan od dobrih poteza koji je napravila kompanije Epic je ulaganje od 100 miliona dolara u esport turnire. Verovatno su spremni da ulože i mnogo više ako dodje do pada aktivnih korisnika. 

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here