Esport ekipa Cloud9 dobila Red Bull za sponzora

0
816


Esport ekipa Cloud9 dobila Red Bull za sponzora. Esport Organizacija Cloud9 se ponovo udružila sa kompanijom Red Bull kao zvaničnim sponzorom za sve svoje ekipe. Novi dres sa novim sponzorom predstaviće početkom ovog vikenda u Splitu na LOL turniru.

Cloud9 uzeo veliki novac od investitora

Cloud9 ima timove koji se takmiče u raznim igrama, uključujući League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i Fortnite. U oktobru je ova Esport ekipa dobila investiciju vrednu oko 25 miliona dolara od WWE  i suvlasnika Wizardsa.

Esport je postao veliki biznis i velika zarada

Red Bull je izuzetno aktivan u esportu, koji je organizovao takmičenja poput borbenih turnira Red Bull Conquest i Red Bull Proving Grounds. Red Bull takodje sponzoriše i Tempo Storm tim. Takođe je sponzorisao i Cloud9 u 2015. godini, ali je prošle godine morao da odustane od partnerstva, jer je matična kompanija sponzorirala još jedan tim, Red Bulls, u Evropskoj ligi Legends Challenger serije.

Esport tržište bi moglo ove godine da generiše čak 906 miliona dolara, prema istraživanju tržišta Newzoo, a Esport gledanost nastavlja da raste.

Izvor:VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here