E-sport igrači previše treniraju

0
819

Koliko treniraju esport igrači?

E-sport igrači previše treniraju. Shanghai Dragons još uvek nemaju pobedu u prvoj sezoni Overwatch lige. I dok se navijači pitaju šta se dešava iza scene menadzer ovog tima nam daje neke odgovore. Ono što treba da umiri fanove to je činjenica da članovi tima izuzetno naporno vežbaju iako još uvek nemaju pobedu. Trenutni skor na tabeli je 0-32.

Esport je postao veliki biznis i velika zarada

Njihov menadžer nam otkriva koliko vežba ovaj e-sport tim. Igrači Shanghai Dragons su primorani da vežbaju šest dana u nedelji i to po 12 sati dnevno. Ovo može da bude veoma štetno po zdravlje. ” Naš dnevni raspored započinje u 10:30 ujutru a varaćamo se kući izmedju 22:30 i 23:00. Tu naravno postoji i mogućnost da se trening nastavi i do ponoći” izjavio je njihov menadzer.

E-sport igrači previše treniraju

U najboljem slučaju to je 72 sata nedeljno i tako pet nedelja uzastopno. To je neverovatno vreme provedeno za kompjuterom u istom položaju i gledanje u monitor. Ovo uopšte nije dobro za zdravlje, kako fizičko tako i mentalno. Ali menadzer ovog tima, Yang Van, napominje da posle 5 uzastopnih nedelja ovakvih treninga igrači imaju pauzu od 3 do 5 dana.

Očigledno da gospodin Van i njegov pristup Overwatch igri ne daje nikakve rezultate. Igrači su umorni. Rezultata apsolutno nema. Igračima treba dati malo više vremena i za odmor i za društveni život.

Iako se o ovome trenutno javno govori, verujem da postoje i ekstremniji slučajevi o kojima se ne govori. Deca treba da budu svesna posledica koje donose ovakvi primeri.

Izvor:Mashable

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here