Društvena igra Street Fighter na Kickstarteru

0
958

Ulični borac kao društvena igra

Društvena igra Street Fighter na Kickstarteru. Na Kickstarteru postoji projekat za društvenu igru Street Fighter. Jedan od dizajnera ove društvene igre je YouTuber Joe “Angry Joe” Vargas, koji je prvi put predstavio prototipni sistem igre na svom kanalu. Kampanja je pokrenuta sa 400.000 dolara i već je premašila taj cilj.

Kampanja je namenjena proizvodu koji se zove Street Fighter: The Miniatures Game i, kao što je to uobičajeno ovih dana za društvene igre na Kickstarter-u. To je u suštini pred-porudžbina za gotovo završenu igru. Zvanično je licencirana od strane kompanije Capcom.

Društvena igra Street Fighter nastala na YouTube

Koncept je nastao na YouTube video snimku koji je Vargas prvi put objavio u novembru 2015. To je bio nominalni pregled/performansa u vezi sa originalnom video igricom Star Wars Battlefront. U tom saopštenju, opisani proizvod je zapravo mnogo uzbudljiviji od ovog. Vargas je pomešao Mortal Kombat, Street Fighter i Dragon Ball franšize i učinio klasične poteze svih likova kompatibilnim putem jedinstvenog pravila. To znači Street Fighter: Igra Miniature bi mogla biti prva u nizu.

Izgleda da je igranje prilično jednostavno. Igrači koriste karte da bi pokrenuli klasične borilačke veštine iz video igara Street Fighter. Sistem omogućava multiplayer modove igranja sa do šest igrača, kao i kooperativni način u kojem se tri igrača suočavaju sa jednim igračem u ulozi šefovog karaktera. Takođe uključuje zdrav asortiman scenografije, iako je napravljen od laserski rezane plastike, drveta, pene .

Developer i izdavač je kompanija koja se zove Jasco Games, najpoznatija po svojoj društvenoj igri Mega Man-a, koja je zabeležila prodaju od $ 415,000 u 2014. godini. Ono što čini kampanju tako neuobičajeno je da su miniature sve unapred obojane i izuzetno velike. Njihova visina je 65 mm. Međutim, stvari se komplikuju.

Šta kupiti PS4 ili XBox One

Prvo, kampanja ima veliki primedbu ranije navodeći da je “sadržaj Kickstartera ekskluzivan i da ti kompleti neće biti dostupni u maloprodaji.” Nejasno je koji će deo biti Kickstarter ekskluziva. Možda čitava igra preskače maloprodaju, što bi bilo u skladu sa mnogim kampanjama visokog profila na Kickstarteru. Među njima i Kingdom dead: Monster i Sedmi  kontinent. Ali, manje složena verzija bi mogla lako naći svoj put do polica na Target ili Walmartu u budućnosti.

Kupovina preko Kickstartera

Tradicionalno, svi koji se prijavljuju da pre-narucuju igru preko Kickstarter-a, ispunjavaju uslove za dodatne artikle, kao što su dodatne minijature ili ekspanzije koje se otključavaju tokom kampanje.

Street Fighter: Miniature Game, osnovna igra će vas koštati 80 dolara. Ali da biste dobili bilo kakve kampanje, morate platiti 140 dolara, što uključuje Boss Expansion. Postoji i treći nivo koji uključuje osnovnu igru, Boss Expansion kao i pet paketa za ekspanziju sa dodatnim karakterima. Ta opcija, košta 280 dolara, takođe uključuje i sve kampanje.

Izvor:Polygon

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here