Surface olovka će zameniti kompjuterski miš

0
1261

Prijavljen patent za novu Surface olovku

Surface olovka će zameniti kompjuterski miš. Patenti nedavno podneti od strane Microsoft-a sugerišu da na Surface Pen dolaze neke ozbiljne nadogradnje. Na primer, retencijski snimak osetljiv na dodir, koji bi mogao imitira ulogu točkića za pomicanje miša i možda dovodi do potpunog uklanjanja vašeg miša.

Surface preti Apple računarima, čeka se odgovor

Na ovom patentu se posebno zapaža da će biti u mogućnosti da koristi nadograđeni klip za pomeranje dugih dokumenata i veb stranica, kako izveštava portal MSPowerUser.

Druge ideje koje dolaze sa novim patentom uključuju režim male snage, tako da se Surface Pen samo pokreće kada se detektuje dodir sa strane. Trajanje baterije bi se očigledno poboljšalo, nešto što je uvek dobrodošlo kada računar koristite u pokretu.

Surface olovka se kupuje odvojeno

Surface Pen ne dolazi sa Surface Book 2 ili Surface Pro, tako da ga morate kupiti kao dodatak koji košta 99.99 dolara. Možda je ipak potrebna neka nadogradnja olovke što bi bilo dovoljno da ubedi više korisnika da  kupe ovu dodatnu opremu.

Međutim, kao i kod bilo koje aplikacije za patente, to samo pokazuje neke od ideja koje Microsoft razmišlja u ovom trenutku. Nema garancije da će nadograđeni Surface Pen ikada videti svetlost dana

Nedavno nadograđeni Surface Pen koji se Microsoft trenutno prodaje ima 4.096 različitih tačaka pritiska i dolazi po vašem izboru u pet potcijenjenih boja.

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here