Šta je iSIM i kad će se pojaviti na tržištu

0
1142

Šta iSIM znači za proizvodjače telefona

Šta je iSIM i kad će se pojaviti. Za iPhone X se ispostavilo da je napravio veliku stvar u dizajnu telefona. Sledeća velika stvar u mobilnoj telefoniji neće biti vidljiva golim okom. ARM je razvio novu iSIM tehnologiju koja bi na kraju mogla da postane opšte prihvaćena za sve mobilne telefone.

Šta je iSIM i kako radi

Ali za sada, ta kartica debituje u uređajima Internet of Things (IoT). iSIM je integrisana direktno u procesor i tako zauzima daleko manje prostora čak i od eSIM-a.

Konceptualno, iSIM nije suviše različit od eSIM-a, iako su njegove dimenzije dosta manje. U poređenju sa novom tehnologijom ARM-a za koju se kaže da je manja od milimetarskog kvadrata, eSIM koristi 6 x 5 mm prostora unutar telefona. To je dragoceni prostor koji proizvođači mogu koristiti za povećanje RAM-a ili za veću bateriju. Glavni motivator za stvaranja iSIM-a je da se otvori put za nove hardverske inovacije. Što uzimajući u obzir manju veličinu mnogih IoT uređaja znači veoma mnogo. Ali implikacije na tehnologiju mogu (i verovatno će biti) dalekosežne u druge kategorije proizvoda.

Flixster video se gasi, Fandango preuzeo sajt

iSim u mobilnim telefonima

Pored toga što bi se rešili problema sa SIM karticama, eliminisanje potrebe za SIM karticom, proizvođačima bi uštedelo neki novac. Da se razumemo nije taj deo skup,oko desetak centi ali kada se zna da neko proizvodi stotine miliona telefona, to znači. Taj novac se može uložiti u razvijanje novog hardvera.

Ali tu postoje i druge prednosti, kao što su posedovanje Vaših kontakata, podešavanja operatera i drugih relevantnih podataka o računu koji su sigurno skladišteni na iSIM-u. Ovo takodje dosta znači i za telefone otporne na vodu. Proizvodjač više neće morati da razmišlja o tom otvoru na mobilnom telefonu. I za korisnike je dosta praktičnije ,mada uvek postoje oni korisnici koji koriste jedan telefon a nekoliko sim kartica.

Izvor:TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here