Snapdragon X50 – dolazi nova internet revolucija

0
1131

Snapdragon X50 – prvi 5G modem

Snapdragon X50 .Qualcomm već radi sa mnogim poznatim proizvođačima mobilnih uređaja na proizvodnji 5G uređaja, saopštila je ova kompanija. U saopštenju na Qualcommovom 5G Dayu u San Dijegu, čipsetski gigant je objavio da radi sa 19 globalnih proizvođača na 5G NR (New Radio) mobilnim uređajima koji počinju od 2019. godine. Stvarno, impresivni podaci.

Kako Lego kockice utiču na decu ? (istraživanje)

Uređaji će imati Qualcommov prvi 5G modem pod nazivom Snapdragon X50. On obećava brzinu prenosa od nekoliko gigabita u sekundi i izuzetno nisku latenciju.

Snapdragon X50 i Samsung

Partneri zainteresovani za ovaj modem X50 su LG, Sony, HTC, HMD Global (proizvođač Nokia uređaja), Asus, ZTE i Xiaomi. Predstavnici kompanije Qualcomm su istakli da postoje i drugi neimenovani partneri.

Predsednik ove kompanije Amon je aludirao na nedavno objavljeno zajedničko partnerstvo Qualcomm-a sa kompanijom Samsung. Iako kompanije nisu konkretno navodile buduće uređaje, biće izgrađeni sa modemom X50.

Ovde se misli na višegodišnji strateški sporazum o partnerstvu koji uključuje “niz mobilnih uređaja” i da će se proširiti kroz tranziciju na 5G.

Pozivajući se na navedene partnere, Amon je rekao da postoje dva originalna proizvođača, jedan sa “veoma velikim infrastrukturnim biznisom” koji ne bi javno govorio o upotrebi modema X50.

Kladite se na 5G mrežu

Amon je takođe izjavio da je lista od 19 proizvođača pokazala Qualcommovu jasnu lidersku poziciju u 5G i tvrdila da će proizvođači u odluci da ne koriste X50, stvarno odlučiti da ostanu iza sebe.Amon je izjavio i sledeće

“Osećamo se dobro gde smo sada, a ova objava konsoliduje taj stav. Ako se kladite da 5G nije važan za vašeg potrošača i vaš potrošač će sačekati ili dobiti 5G od nekog drugog dok ne sazre, to je odluka OEM-a. To je veoma validna opcija. “

Apple i Qualcomm su trenutno upleteni u legalnu osudu usmerenu na patentne sporove. Apple je poznat po dual-izvornim modemskim čipovima Qualcomma i Intela. Medjutim, u nedavnom izvještaju se navodi da se Američki gigant može osloniti samo na Intel za isporuku modema za svoje telefone u 2018. godini.

Qualcomm je nedavno uverio akcionare da može da reši probleme sa Appleom. Osiguranje je došlo kao deo napomene akcionarima koji su tražili da glasaju protiv članova odbora  nominovanih od Broadcom-a na godišnjem sastanku akcionara 6. marta. Broadcom trenutno pokušava neprijateljsko preuzimanje Qualcomm-a i nedavno je povećao svoju ponudu na 121 mlrd USD. Tehnološka borba je uvek neizvesna.

Izvor: Wired

.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here