Raspberry Pi 3 Model B+ je unapredjen

0
980

Raspberry Pi 3 Model B+ – uredjaj za entuzijaste

Raspberry Pi 3 Model B+ je unapredjen. Novi Raspberry Pi 3 Model B + je konačno stigao nakon dve godine čekanja.Kao i prethodni modeli, ovaj Raspberri Pi takođe dolazi sa skupom nadograđenih funkcija. Ovaj model dolazi sa nešto bržim 1,4 GHz quad-core procesorom u poređenju sa 1.2GHz procesorom kod svog prethodnika. Zahvaljujući raspršivanju toplote i optimizaciji integriteta snage u sebi, ovaj računar može postići veće frekvencije takta sa smanjenom potrošnjom energije.

Space Jam 2 sa LeBron Džejmsom u glavnoj ulozi

Iako je prethodni model B podržavao samo 2.4GHz Wi-Fi, ova nova ploča dolazi sa dual-band 2.4GHz i 5GHz bežičnom antenom. Fondacija je potvrdila da dvostruki bežični LAN ima FCC sertifikat koji će olakšati i jeftinije komercijalno lansirati proizvode zasnovane na ovom modelu. Takođe ima Bluetooth 4.2 koji je nadogradnja iz prethodne verzije 4.1. Ljudi koji žele da napreduju i kreiraju svoje personalizovana IoT čvorišta ili da kreiraju interakciju sa drugim pametnim uređajima uživaće u ovoj funkciji.


Raspberry Pi 3 Model B+ po staroj ceni od 35 dolara

Štaviše, žičani internet je prepravljen, zahvaljujući Gigabit Ethernet-u preko USB 2.0 mosta koji ubrzava maksimalnu propusnost tri puta. Za Pi korisnike koji rade sa žičnaom Ethernet konekcijom, ovaj model dolazi sa Power-over-Ethernet koji do sada nije podržan. Fondacija Raspberry Pi planira da pokrene sopstvenu namensku PoE HAT tehnologiju koja će generisati 5V potrebnu za napajanje ovog Pi modela.

Dakle, uopšteno govoreći, Raspberry Pi 3 Model B + je prilično sličan svojim bivšim modelima, a entuzijasti ga mogu kupiti po istoj ceni od 35 dolara odavde.

Izvor; TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here