Qualcomm sprema čipove za IoT uredjaje

0
1355

Qualcomm sprema čipove za IoT uredjaje . Dok je Qualcomm Snapdragon serija čipova postala sinonim za vodeće pametne telefone, nisu telefoni jedini uredjaji kojima je potrebna velika brzina obrade uz odličan vek trajanja baterije. Sa pojavom Internet stvari (IoT), Qualcomm je u obavezi da ponudi i proizvode za pametne kućne aparate. Sada je ova kompanija predstavila Qualcomm Vision Intelligence platformu, koja će biti isključivo izgradjena za IoT hardver.

Pročitajte još : Qualcomm optužio Apple za kradju

Potpuno novi QCS605 i QCS603 čipseti su 10nm čipovi koji su konstruisani da rade na uredjajima kao što su sigurnosni sistemi, autonomna vozila, roboti i akcione kamere. Qualcomm se fokusirao na to da čipove učini snažnim i sa karakteristikama vezanim za AI i mašinsko učenje, ali i da budu energetski efikasni. Mnoge funkcije vrhunskih pametnih telefona podržane su na platformi Qualcomm Vision Intelligence, uključujući tu 4K snimanje brzinom od 60fps-a, podršku za grafičke kartice, Wi-Fi, Bluetooth i mogućnost integracije sa virtuelnim asistentima popust Google Assistenta i Amazon Alexa.

Medjutim, za razliku od većine čipseta koji se nalaze u pametnim telefonima, QCS605 i QCS603 takodje podržavaju mogućnosti kao što je izbegavanje prepreka. Ta mogućnost se može koristiti u aplikacijama za autonomna vozila i robote. Globalni cilj kompanije Qualcomm je da se privuku kompanije da koriste ove čipove u svom pametnom hardveru, a ne samo u mobilnim telefonima. Qualcomm je četvrti po veličinim proizvodjač poluprovodnika na svetu i ima dosta prostora za rast izvan industrije mobilnih telefona. Da bi postao još veći, mora da se suprotstavi Samsungu i Intelu, što je veoma težak posao. Uz ove dve kompanije, nikako ne treba zaboraviti ni Huawei, koji je napravio značajan napredak u ovoj industriji. Qualcomm sprema čipove za IoT, ostali ne sede skrštenih ruku. Borba za IoT tržište je krenula, neka pobedi najbolji. Pratite nove vesti kod nas na sajtu.

Izvor: AndroidAuthority

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here