Nvidia Turing ,kada dolazi i šta očekivati

0
1135

Šta to novo dolazi iz Nvidie

Nvidia Turing ,kada dolazi i šta očekivati. Trenutno postoje tri kompetentna kodna imena koja se vezuju za Nvidijinu sledeću pristupačnu GPU. To su Volt, Amper i Turing. Od svih njih, verujem da će Turing biti sledeća linija grafičkih kartica potrošačkog nivoa. Ona će zameniti trenutni Pascal 10 serije.

Kao i kod prethodnih generacija koje smo videli u prošlosti – kao što je Maxwell za Pascal. Očekujemo da će Nvidijina 11. generacija grafičkih kartica biti još efikasnija i možda gurnuti PC gaming u domen istinskog 4K, 60fps sa samo jednim GPU-om.

Nvidia Turing datum izlaska

Na osnovu najnovijih izveštaja Tom’s Hardware sajta, koji su naveli “više nezavisnih izvora” u ovoj industriji, nećemo videti Nvidijinu potrošačku grafičku karticu nove generacije do jula ili kasnije u 2018. godini. Glasine sa interneta ukazuju na to da se masovna proizvodnja novih GeForce kartice neće započeti do sredine juna, tako da se raniji datum lansiranja čini neupadljivim.

Ako je sve ovo istina, najbliže i najveće mesto za Nvidiju da napravi svoju veliku najavu bio bi Gamescom u avgustu. Raniji izveštaji Tweaktown i Reuters sugerišu da će Nvidia Turing biti predstavljena na konferenciji Game Developers. Takodje postoji i mogućnost da se pojave na vlastitoj konferenciji GPU Technology Conference (GTC). Nakon toga, očekuje se da će kartice biti dostupne već u aprilu ili maju.

Iako bi tajming imao smisla, s obzirom na to da je Nvidia prvobitno pokrenula trenutnu liniju grafičkih kartica Pascal u maju 2016. godine, sa nekoliko izvora koji nisu citirani ni u jednoj od ranijih priča, već smo skloni izvještaju od Tom’s Hardware.

Nvidia Turing cena

S obzirom na trenutno stanje GPU-a u kripto valutnom svetu, teško se može predvideti cena grafičkih kartica u bliskoj budućnosti. Posebno imajući u vidu da su grafičke kartice kompanije Pascal sa nešto većom cenom prošle generacije koje su zamenile Maxwell kartice.

Airbnb počinje da deli informacije sa Vladama

Nvidia Turing specifikacije

S obzirom na to da je firma već predstavila svoj novi proizvodni proces od 12 nanometara sa Nvidia Voltom. Treba očekivati da se Nvidia Turing pozabave sa potrošačkom linijom grafičkih kartica. Pored toga, ipak nema previše potvrđenih detalja koje možemo napraviti o specifikacijama oko Nvidijine linije grafičkih kartica.

Sa jedne strane, izveštaji još uvek raspravljaju o tome da li će nasledniku Nvidia GTX 1080 dobiti u GTX 1180 ili GTX 2080. Zatim se postavlja pitanje da li će Turing koristiti GDDR6 video memoriju ili HBM2. Ona se videla na Nvidia Titan V.

Izvor:TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here