Najveći SSD ima 100TB a proizvodi ga Nimbus

0
922

SSD od 100TB

Najveći SSD ima 100TB a proizvodi ga Nimbus. Nije čak ni mesec dana prošlo od kada je Samsung predstavio najveći SSD na svetu kapaciteta 30TB-a. Već ga je srušio vrhunski proizvod kompanije Nimbus Data, kompanije za hardversku fleš memoriju iz Irvina, Kalifornija.

Najveći SSD ima 100TB a proizvodi ga Nimbus

Novi ExaDrive SSD može da skladišti neverovatnih 100TB podataka, što ga čini idealnim za data centre i servere za IoT usluge. Tu može da se skladišti 20 miliona pesama, ili oko pola Spotify-ovog kataloga striming muzike.

Blokčejn čuva Vašu sigurnost

S obzirom na predviđene aplikacije, ExaDrive je takodje dizajniran tako da potroši oko 85% manje snage po TB-u skladištenja, a njegove male dimenzije su velika stvar za poslovne korisnike zato što im omogućava da smeste više hard diskova u serversku jedinicu.Nimbus kaze da ce njihov standardni hard disk imati preko 100 petabajta (1 petabajt = 1.000 TB).

Najveći SSD ima 100TB i nije za svačiji džep

Ali nemojte računati na kupovinu jednog ovakvog SSD-a za svoj računar ( osim ako niste milioner):jer će to koštati nekoliko hiljada dolara kada izadje ovog leta. Za reference, Samsungov 15TB SSD od sredine 2016. košta 10.000 dolara.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.