Najveći SSD ima 100TB a proizvodi ga Nimbus

0
1175

SSD od 100TB

Najveći SSD ima 100TB a proizvodi ga Nimbus. Nije čak ni mesec dana prošlo od kada je Samsung predstavio najveći SSD na svetu kapaciteta 30TB-a. Već ga je srušio vrhunski proizvod kompanije Nimbus Data, kompanije za hardversku fleš memoriju iz Irvina, Kalifornija.

Novi ExaDrive SSD može da skladišti neverovatnih 100TB podataka, što ga čini idealnim za data centre i servere za IoT usluge. Tu može da se skladišti 20 miliona pesama, ili oko pola Spotify-ovog kataloga striming muzike.

Blokčejn čuva Vašu sigurnost

S obzirom na predviđene aplikacije, ExaDrive je takodje dizajniran tako da potroši oko 85% manje snage po TB-u skladištenja, a njegove male dimenzije su velika stvar za poslovne korisnike zato što im omogućava da smeste više hard diskova u serversku jedinicu.Nimbus kaze da ce njihov standardni hard disk imati preko 100 petabajta (1 petabajt = 1.000 TB).

Najveći SSD ima 100TB i nije za svačiji džep

Ali nemojte računati na kupovinu jednog ovakvog SSD-a za svoj računar ( osim ako niste milioner):jer će to koštati nekoliko hiljada dolara kada izadje ovog leta. Za reference, Samsungov 15TB SSD od sredine 2016. košta 10.000 dolara.

Izvor: TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here