Mikrosoft ulaže 5 milijardi u Internet stvari

0
1102

Mikrosoft ulaže 5 milijardi u Internet stvari . Mikrosoft je najavio da planira da uloži 5 milijardi dolara u različite programe koji okružuju Internet stvari. Ovo ulaganje će se ostvariti u naredne četiri godine. Glavni cilj je da se olakša korišćenje hardvera povezanog na internet. Ovaj novac će se prvenstveno koristiti za istraživanje i razvoj.

Pročitajte još : Microsoft podržava solarnu energiju

Kako tvrdi izvršni potpredsednik kompanije, Džejson Zander, Mikrosoft je do sada potrošio preko 1,5 milijardi dolara. Sva ova ulaganja su logična, s obzirom da su aplikacije internet stvari glavni pokretač računarstvu u oblaku.

Elastični kapacitet, visoka produktivnost i geografska distribucija koju pružaju platforme u oblaku, kao što je Microsoft Azure, prikladan je za kompanije koje žele da implementiraju i upravljaju povezanim uredjajima.

Sve ovo se takodje uklapa u postojeća ulaganja kompanije Mikrosoft u Azure Stack, softver koji omogućava korisnicima da pokrenu ono što je u suštini privatna instanca Azure platforme. Ovaj tehnološki titan, ima dugu istoriju rada sa ugradjenim uredjajima. Mikrosoft se takodje i takmiči sa drugim provajderima u oblaku, kao što je Amazon Web Services, koji nudi sopstveni paket IoT mogućnosti.

Izvor: VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here