Foxconn ulaže 340 miliona u AI ,čekamo odgovor ostalih

0
876

Foxconn i veštačka inteligencija

Foxconn ulaže 340 miliona u AI. Foxconn je rekao da će uloćiti značajnu investiciju u istraživanje i razvoj na veštačke inteligencije,jer traži nove mogućnosti za rast poslovanja na globalnom tržištu pametnih telefona. “U roku od pet godina ćemo uložiti oko 342 miliona dolara za regrutovanje vrhunskih talenata i primenu veštačkih podataka na svim proizvodnim mestima”, rekao je predsednik Terri Gou.

Razer tastatura BlackWidow Ultimate

Podaci koji su ove nedelje objavili Strategy Analitics zabeležio je pad od 9 posto u isporuci pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2017. godine. To je najveći takav pad u istoriji pametnih telefona a što analitičari krive na pad sa tržišta pametnih telefona u Kini. “Smanjenje globalnih isporuka pametnih telefona izazvalo je kolaps na ogromnom kineskom tržištu, gde je potražnja pala za 16 posto godišnje zbog sve manje potrebe za kupovinu novog modela mobilnog telefona, manje subvencionisanja operatora pri kupovini i opšteg nedostatka novog modela koji će doneti nešto revolucionarno” rekao je analitičar Strategy analitics kompanije, Linda Sui u izjavi za medije. Ove nedelje, na primer, najveći kupac kompanije Foxconn ,Apple – prijavili su pad prodaje iPhone-a u četvrtak.

Foxconn ulaže 340 miliona u AI i to nije sve

Iako je Kupertino i dalje uspeo da izdvoji više prihoda. Ali takve mogućnosti kreativnih cena nisu doneli veću zaradu Foxconnu. Dakle, sve je u tome da se tehnologija koristi sve manje,jer trenutni modeli zadovoljavaju korisnike u svakom aspektu. Pa se zbog toga sve redje odlučuju za kupovinu novog uredjaja. Foxconn namerava da regrutuje do 100 vrhunskih eksperata za AI širom sveta. Takođe je rekla da će regrutovati hiljade manje iskusnih programera da rade na izgradnji aplikacija koje koriste mašinsko učenje. Tu počinje priča o Foxconn i veštačka inteligencija,ostaje da se vidi kako će se druge kompanije ponašati po ovom pitanju. Mislim da se svi grabe za svoj deo kolača u ovoj oblasti. Ipak je AI neka vrsta budućnosti

 

Izvor Techcrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here