Eksterna grafička za macOS postaje realnost

0
1173

Eksterna grafička za macOS postaje realnost . Prošlog juna, Apple je najavio da će dodati podršku za eksterne grafičke kartice za macOS. Sada je stigla i zvanična podrška. Sa najnovijim verzijama, High Sierra i Mojave, moći ćete da povežete nekoliko različitih grafičkih kartica na Mac uredjaje preko Thunderbolt 3 porta i da na taj način koristite dodatnu snagu da ubrzate Vaš računar. Apple je posebno naglasio njegovu upotrebu za VR.

Pročitajte još : Apple sprema savitljivi iPhone

Ali Apple ne bi bio Apple kada ne bi postavio brojna ograničenja oko toga šta možete da uradite sa spoljnom grafičkom karticom. Kao prvo, zvanično su podržani samo pojedini modeli. Na veliko iznenadjenje, Apple podržava samo neke AMD Radeon kartice, koje se već nalaze u pojedinim Mac uredjajima. U beta fazi su se koristile i GeForce kartice ali o tome još uvek nema reči.

Takodje, eksterne grafičke kartice nećete moći da koristite za Windows koji pokrećete preko Boot Camp-a. I najbitnije, za eksterne grafičke kartice je potrebno da imate i noviji Mac. Tu se misli na modele MacBook Pro iz 2016 i 2017 godine, iMac i iMac Pro iz 2017 godine.

I pored svega gore navedenog, za ovako nešto stvarno treba pohvaliti kompaniju Apple. Ovo je odličan dodatak za gejmere kojima je uvek potrebna jaka grafika a gejmerska zajednica za Mac skoro da i ne postoji. Ovu prednost nam donosi Thunderbolt 3 port.
Eksterna grafička za macOS je definitivno dobra vest za sve korisnike Apple računara.

Izvor: Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here