Apple odbacuje Intel procesore iz svojih uredjaja

0
1221

Apple odbacuje Intel procesore iz svojih uredjaja . Tehnološka kompanija iz Kupertina namerava da odbaci Intelove procesore iz svojih uredjaja i da ih zameni sopstveno dizajniranim procesorima, navodi se u izveštaju kompanije Bloomberg. Ova odluka je deo plana da Mac, iPhone i iPad u budućnosti rade bolje zajedno. Apple je odbio da komentariše ove navode.

Apple je 2006. godine prešao sa svojih PowerPC procesora na Intelove, čime je u osnovi postao sličniji sa PC-jem. Intelovi procesori su otvorili put za više kompatibilnosti softvera i na kraju omogućili čak i Windows-u da radi na Mac računarima.

Pročitajte još : Apple 1 prodat za 375,000 dolara

Godinama se spekulisalo da bi Apple mogao da izbaci Intelove čipove kako bi ubacio svoje. Apple je napravio veliki napredak u dizajniranju procesora za svoje iOS uredjaje, jer je 2010. godine prešao sa generičkih ARM čipova na sopstveno dizajnirane, počevši od iPada.

Čipovi koje je razvio Apple su porazili konkurenciju kada su u pitanju performanse. Recimo, Qualcomm-ov Snapdragon 845 ne može da ide u korak sa Apple A11 čipom. Pored performansi, postoji i brojni drugi razlozi zašto bi Apple odbacio Intel, a medju njima su manja potrošnja baterije i brže bežično umrežavanje. Apple odbacuje Intel procesore??? Verovatno do 2020. godine.

Izvor: Mashable

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here