Wechat aplikacija ima milijardu korisnika

0
1255

WeChat sve jači i jači

Wechat aplikacija ima milijardu korisnika. Kineska društvena mreža WeChat, koja se koristi za sve od ćaskanja sa prijateljima do rezervacije putovanja i plaćanja, dostigla je milijardu korisničkih računa globalno, izveštava Financial Times. Veliki broj naloga pokazuje dominaciju aplikacije, mada je važno napomenuti da se računa broj računa, a ne pojedinačnih osoba. Korisnici mogu da se registruju za više od jednog naloga i mogu otvoriti račun za rad i jedan za privatnu upotrebu, na primer.

Korisnički računi WeChata porasli su za 15,8 procenata za godinu dana, objavio je u septembru Tencent, kompanija koja poseduje WeChat. Kao što smo već prijavili, WeChat ima 902 miliona korisnika dnevno, a oko 38 milijardi poruka se svakodnevno šalju na ovoj platformi.

Wechat aplikacija ima milijardu korisnika , u Kini je blokiran Whatsapp,Line i Facebook messenger

Financial Times citira analitičare koji su rekli da većina rasta računa dolazi iz jugoistočne Azije, Evrope i SAD. Mnogi kineski ljudi koji žive u inostranstvu takođe koriste aplikaciju da ostanu u kontaktu sa prijateljima i rođacima kući. WeChat je dominantna aplikacija u Kini, delom zbog kineske vlade koja blokira WhatsApp od prošle godine. Dok su Line i Facebook Messenger takođe cenzurisani.

Datally, aplikacija koja štedi Vaše megabajte

Izvor: TechRadar

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here