Stigao je Instagram Lite

0
913
Instagram

Stigao je Instagram Lite . Instagram Lite za Android pojavio se danas u Google Play prodavnici. Iz kompanije nije bilo prethodnih najava o ovoj verziji aplikacije. “Aplikacija Instagram Lite je mala, što vam omogućava da uštedite prostor na telefonu i brzo ga preuzmete”, navodi se u opisu.

Stigao je Instagram Lite , dosta manja verzija od klasične

Instagram Lite zauzima samo 573 kilobajta. Klasična Instagram zauzima 32 megabajta. Lite verzija zauzima dosta manje prostora na unutrasnjem skladištu. Lite verzija Vam omogućava da filtrirate i objavljate fotografije na fidu ili storiju, gledate Priče i pretražujete stranicu Istraživanje, ali trenutno nedostaju opcije za deljenje video zapisa ili slanja direktne poruke.

Instagram Lite je aplikacija namenjena korisnicima iz zemalja u razvoju koji često koriste starije mobilne telefone sa manje memorije koji rade na sporijim mrežama. Tu se prevashodno misli na Indiju i afričke zemlje.

Objavljivanje ove aplikacije sledi Instagramovu redizajniranu mobilnu verziju sajta, takođe dizajnirana za zemlje u razvoju. Na pitanje za komentar, portparol kompanije Instagram potvrdio je da je Instagram Lite ove nedelje započeo testiranje u Meksiku i dao sledeću izjavu: “Mi testiramo novu verziju Instagrama za Android koja zauzima manje prostora na uređaju, koristi manje podataka i pokreće se brže “. Kompanija nije objavila da li će biti uključeni oglasi. Kasnije ove godine aplikacija će se proširiti na više zemalja i dobiti mogućnosti razmene poruka i objavljivanje video zapisa.

“Lite” trend se ispostavio kao pravi pogodak. Facebook je lansirao Facebook Lite u 2015. godini, a do 2017. godine imao je 200 miliona korisnika. To je otvorilo put za lansiranje Messenger Lite u aprilu 2018. godine, a Uber se pridružio strategiji objavljivanjem sopstvene aplikacije Lite ranije ovog meseca. Korisnici su očigledno želeli Instagram Lite, pošto je lažna / nezvanična stranica na Fejsbuku zabeležila preko 2000 lajkova u veoma brzom roku.

Rast Instagram korisnika iz godine u godinu

Izvor:Techcrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here