Spotify i Samsung zajedno u muzičkom poslu

0
931

Spotify dobio ozbiljnog poslovnog partnera

Spotify i Samsung zajedno u muzičkom poslu . Samsung je već jednom pokušao da napravi svoj muzički servis. Sećate se možda Milk Music servisa? E pa Samsung ne bi voleo da ga se sećate. Od skoro ova kompanija ima novog partnera u muzičkoj industriji. U pitanju je Spotify. Prvi koraci ove saradnje će biti integracija ove aplikacije na nove Samsung uredjaje.

Android 9 ne dolazi na Nexus uredjaje

Pri prvom uključivanju novih Samsung telefona će biti opcija za instaliranje aplikacije Spotify i kreiranje korisničkog naloga. Takodje, pametni televizori kompanije Samsung će se povezivati na Spotify servis putem aplikacije SmartThing. Samsung je demonstrirao implementaciju ove aplikacije na Unpacked konferenciji. Kada ste kod kuće, Samsung telefon će Vam ponuditi da svoj Spotify strimujete na Vaš Samsung TV ili Samsung Home.

Spotify i Samsung zajedno u muzičkom poslu

Uz sve gore navedeno, Spotify će postati i deo Bixby usluge. Ako od Bixby asistenta zatražite da pusti muziku on će to pokušati da uradi baš preko Spotify aplikacije. Ako nemate nalog, Bixby i dalje može pretraživati i kreirati liste pesama. Međutim, neophodna vam je premium pretplata za kompletan skup funkcija. Međutim, Bixby će sigurno sugerisati korisnicima da naprave i plate premijum usluge ovog servisa. Spotify i Samsung najavljuju da će se više funkcija pojaviti uskoro.

Ovaj Samsungov potez mogu samo da gledam kao na odgovor na rast servisa Apple Music. Ova južnokorejska kompanija je videla da se ogroman novac vrti u svetu strimovanja muzike pa je normalno poželela i ona deo kolača. Videćemo kako će se stvari odvajati u budućnosti ali nesporna je činjenica da Apple Music raste neverovatnom brzinom. Odličan potez je ovde napravio i Spotify kome se prvo mesto drma baš zbog Apple kompanije.

Ulog je veliki a borba je tek počela oko svakog korisnika. Oba servisa nude isto i po sličnim cenama, pitanje je samo koga i zašto odabrati. O prednostima i mana i jednog i drugog servisa uskoro na ovom sajtu.

Izvor: Android police

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here