Signal mesindžer dobio pomoć od 50 miliona dolara

0
898

Signal dobio ogromnu donaciju

Signal mesindžer dobio pomoć od 50 miliona dolara. WhatsApp suosnivač Bryan Acton napustio je Facebook 2017. godine da bi osnovao neprofitnu oragnizaciju. Ispostavilo se da ta neprofitna organizacija uključuje i drugu aplikaciju za razmenu poruka: Signal. Na svom blogu, šef Signala Moxie Marlinspike najavio je lansiranje Signal fondacije. Bryan Acton je u tu fondaciju upumpao 50 miliona dolara.

Signal mesindžer koristi Američki senat

Signal je aplikacija za bezbednu razmenu poruka koja je popularna kod ljudi koji brinu o svojoj sigurnosti. Ovu aplikaciju u velikoj meri koriste i članovi Američkog senata. Iako je ova aplikacija prilično prepoznatljivo ime, imali su većih finansijski poteškoća. To ih je onesposobilo da se brže razvijaju i unapredjuju svoj servis.

Facebook odlaže pametne zvučnike za jesen

Moxie je u svom postu rekao da zahvaljujući novom finansiranju aplikacije Signal “može povećati veličinu tima, kapacitet i ambicije”. Status Signal Fondacije kao neprofitnog preduzeća znači da Moxie i njegov tim neće morati da brinu o tome da prvo zarade profit da bi isplatili investitorima. Acton je priznao u svom postu da im je cilj finansijska samoodrživost Signal Fondacije. Iako je u ovom trenutku nejasno kako oni planiraju to da postignu.

Izvor:Engadget

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here