Probajte Google Lens , možda Vam se svidi

0
974
Melbourne, Australia - May 23, 2016: Close-up view of Google apps on an Android smartphone, including Chrome, Gmail, Maps.

Google Lens od sada dostupan za sve Android uredjaje

Probajte Google Lens . Google je konačno počeo da razvija svoju alatku za vizuelnu pretragu zvanu Google Lens za sve Android uređaje, objavila je kompanija na Tviteru. Do sada su samo ponosni vlasnici Pixel uređaja mogli da uživaju u vizuelnim funkcijama pretraživanja koje donosi Lens aplikacija. Google Lens na ovim uređajima je integrisan u Google Photos i Google Assistant a na drugim Android uređajima, Lens je trenutno dostupan u Google fotografijama.

Lens je prvi put objavljen na prošlogodišnjem Google I/O konferenciji . Oslanjajući se na funkcije i mogućnosti, ponuđena je još jedna aplikacija koja se zove Google Goggles.

Šta je Google Lens?

Pokreće ga AI, Google Lens može da uradi mnoge stvari kao što su skeniranje vizit kartica, bar kodova, identifikacija objekata ili spomenika, pronalaženje pregleda knjiga itd. U realnom vremenu. Nakon skeniranja, može prikazati povezane rezultate pretrage i informacije na ekranu.Iako možete raditi ručno pretraživanje skoro bilo čega, slika nekog prehrambenog artikla ili novog gadžeta će Vam olakšati život, a na neki način je i cool.

Google Lens može učiniti još više ,na primer moće Vam reći kada je izgrađen neki muzej i koji je njegovo radno vreme ako hoćete da ga posetite.Takodje može pomoći Vašem telefonu da se automatski poveže sa bežičnom mrežom nakon što usmerite fotoaparat na neku Wi-Fi etiketu koja sadrži korisničko ime i lozinku.

Probajte Google Lens ali imajte na umu da još uvek nije savršen

Ipak, Lens nije savršen i za to će biti potrebno malo vremena da to primetite.On je pogrešno identifikovao spoljašnji hard disk komapnije WD kao laptop. Nakon tri pokušaja uspeo je da pogodi o kom se predmetu radi.

Kao što je ranije rečeno, možete otvoriti aplikaciju Google slike na Android telefonu kako biste otvorili Google Lens. Ovog trenutka, svi Android korisnici možda nemaju ovu funkciju u aplikaciji za fotografije, jer Google ažuriranje vrši u serijama. Takođe, korisnici iPhonea će morati da sačekaju funkciju “uskoro” da stigne na njihove uređaje. Nema reči o mogućem datumu objavljivanja.

Izvor: Wired

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here