Povećana stvarnost u aplikacijama je stigla

0
1028

Povećana stvarnost u aplikacijama je stigla . Povećana stvarnost je konačno stigla na Android. Zahvaljujući ARCore-u, koji trenutno radi na više od deset modela (Google tvrdi da je to više od sto miliona uredjaja) videli smo povećanu stvarnost u dosta aplikacija. Mnoge od tih aplikacija su vezane za kupovinu i dizajn enterijera. To naravno ima i smisla, jer dobijate mogućnost da vidite kako će izgledati kauč u Vašoj dnevnoj sobi pre nego što ga kupite i unesete. Ali, povećana stvarnost može da uradi mnogo više od toga. Ovde je spisak aplikacija koje koriste povećanu stvarnost a koje vam mogu koristiti. 

Pročitajte još : Microsoft podržava solarnu energiju

Povećana stvarnost u aplikacijama je pred Vama

Insight Heart

Želite da vidite veliko srce u Vašoj dnevnoj sobi? Tu je. Ova aplikacija je kreirana kao sredstvo medicinske edukacije. Insight Heart pruža detaljne informacije o ljudskom sistemu za cirkulaciju. Postoji i način da pogledate izgled krvnih sudova u telu sa lokacijama nekih glavnih organa kao što su bubrezi i jetra. 


Insight Heart

Naravno, u ovoj aplikaciji je srce u centru pažnje. Možete posmatrati srce kako “lupa”, zajedno sa zvukovima ili prikazati kako radi unutrašnjost srca. Vaš uredjaj će čak i zavibrirati kako bi vam pružio taktilno iskustvo. Možete takodje, promeniti elemente poput vizualizacije protoka krvi i simulirati različite abnormalnosti. poput nepravilnog rada srca.

Human Anatomy Atlas 2018: Complete 3D Human Body

Ovo je veoma slična aplikacija prethodnoj. Nije baš tog kvaliteta kao Insight Heart, ali Atlas Human Anatomy ima dosta raznovrsniji sadržaj. Ovde možete videti svaki deo ljudskog tela u povećanoj stvarnosti. Možete da pretražujete po nazivu dela tela ili po vizelnom meniju. 

Interfej ove aplikacije je malo čudan dok se ne naviknete na njega.

Atom Visualizer for ARCore

Povećana stvarnost je sjajna za obrazovni sistem i izvan anatomije. Atom Visualizer Vam omogućava da vizualizujete atome. U mogućnosti ste da postavite atome u 3D prostor i pogledate njihove elektrone, bilo u kružnoj orbiti ili trodimenzionalnom obliku.

Atom Visualizer

Možete i da ubrzate ili usporite animaciju. Zanimljiva i poučna aplikacija. 

Spacecraft AR

Spacecraft AR dolazi iz NASA-ine laboratorije. U mogućnosti ste da pogledate animirane 3D modele Nasinih svemirskih letelica. Tu je pet letelica i jedna ogromna antena. Svaka ta letelica ima specifikaciju sa veličinom, težinom i istorijom. 

SpaceCraft AR

YouVisit Campus AR Showcase

Poseta kampusa je veliki deo odluke budućih studenata. Ovo će pomoći studentima da lakše odaberu koji će koledz pohadjati. Koncept poput ovog, je pun pogodak. Jedina mana, barem trenutno, je to što za sada postoje samo dva kampusa. 

Za sada su tu univerzitet Kolumbija i univerzitet u Pitsburgu. Poseta univerziteta je omogućena putem pogleda od 360 stepeni i uz audio vodiča koji će Vam dočarati život u kampusu.

Sketchfab

Sketchfab je platforma za deljenje 3D modela. Ova platforma postoji godinama ali je zahvaljujući ARCore-u dobila sasvim nove mogućnosti. 

Sketchfab

Modele možete pretraživati po kategorijama ili po ključnim rečima. Tada ih možete postaviti u svoje okruženje i proučavati ih iz različitih uglova. Kao i kod drugih biblioteka sadržaja koje ostavljaju razni korisnici, i ovde se kvalitet razlikuje. 

Ovo su samo neke od aplikacija koje Vam mogu biti zanimljive. Svakodnevno na Google Play-u se pojavljuju nove i sadržajnije. Povećana stvarnost u aplikacijama će postati sve izraženijama u godinama koje dolaze.

Izvor: Android Police

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here