Photo Companion – Microsoft aplikacija za iOS korisnike

0
889

Aplikacija Photo Companion za vlasnike iOS uredjaja

Photo Companion – Microsoft aplikacija za iOS korisnike. Microsoft je objavio iOS aplikaciju specijalno napravljenu za korisnike Windows 10 koja im omogućava lakše prenošenje fotografija sa svojih Apple uređaja na računare. Photos Companion povezuje aplikaciju sa ugrađenom aplikacijom u Windowsu preko QR koda, nakon čega se mogu slati više fotografija preko iste Wi-Fi mreže.

Microsoft prisiljava korisnike da koriste Edge

Microsoft se nada da će se aplikacija – koja je rezultat projekta Microsoft Garage – prvenstveno koristiti studentima koji ne pravite rezervne kopije svojih fotografija na uslugu u oblaku, kao što je Microsoftov OneDrive, ali je pogodan način za preuzimanje sadržaja sa svojih pametnih telefona na Windows računare u obrazovnom okruženju.

Microsoftovu objavu prenosimo u celost

Microsoft je povodom izbacivanja ove aplikacije rekao sledeće

Počeli smo da razvijamo jednostavnu, eksperimentalnu aplikaciju za iOS i Android da vidimo da li možemo odblokirati edukatore i pomoći im da počnu da koriste aplikaciju “Photos Companion” u svojim učionicama. Znali smo da studenti često snimaju na više telefona ili tableta, ali su koristili jedan “projektni” računar da sastave svoje medije i kreiraju svoj završni projekat. Takođe smo znali da je Wi-Fi pristup u učionici bio odličan između uređaja, ali da bi bilo koje rešenje koje bi zahtevalo da se oblak za prenos može blokirati preopterećenim mrežama.
Naše rešenje je bilo da napravimo aplikaciju koja bi podržala direktni bežični prenos između bilo kog telefona ili mobilnog uređaja i aplikacije za fotografije na bilo kom Windows 10 računaru. Ovo bi omogućilo studentima da prenose medije na svoje računare … ili na zajednički, projektni računar … bez brige o brzini mreže ili prenosnim podacima za prenos podataka.

Isprobajte ovu aplikaciju pa nam recite u komentarima da li Vam se dopada. Može da posluži u pojedinim situacijama. iOS korisnicima će se sigurno dopasti i poslužiće im.

Izvor: Windowscentral

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here