Microsoft konačno sprema Wunderlist za integraciju

0
827

Šta ima novo u kompaniji iz Redmonda

Microsoft konačno sprema Wunderlist za integraciju. Microsoft je kupio Wunderlist pre skoro tri godine, obećavajući da će to biti aplikacija koja bi pomogla kompaniji da “podigne produktivnost korisnicima i bude prva aplikacija ovog tipa na oblaku”. U to vreme osnivač i CEO Wunderlista Christian Reber pridružio se Microsoftu da nastavi vođenje ove aplikacije. Umesto toga, Microsoft je izbacio svoju sopstvenu aplikaciju To-Do kao zamenu za Wunderlist prošle godine. Korisnici Wunderlista nisu bili srećni jer su pomislili da će njihova omiljena aplikacija nestati.

Wunderlist

U vreme Microsoftovog lansiranja “To-Do”, kompanija je objavila da će nova aplikacija konačno zameniti Wunderlist i uključiti većinu svojih najboljih karakteristika. To se zapravo još nije desilo, a korisnici Wunderlista označavaju Microsoft-ovu To-Do aplikaciju kao”polu proizvod”. Osnivač Wunderlist Christian Reber napustio je Microsoft u septembru samo nekoliko meseci nakon što je pokrenuta nova aplikacija. Sada na Tviteru otkriva zašto Microsoftova aplikacija To-Do aplikacija čeka toliko dugo da bi se integrisala sa Wunderlistom.

Wunderlist napravio probleme Microsoftu

“Postojali su tehnički problemi sa prenosima”, objašnjava Reber. “Wunderlist API radi na Amazon Veb Services-u, a potom se prenosi na Azure. Ali to je oduzimalo izuzetno puno vremena, tako da je sve moralo biti prepisano.”Proces prepisivanja celokupne aplikacije je vrlo komplikovan, a Reber kaže da je” lakše reći nego uraditi “.

Microsoft sprema fleksibilne uredjaje

Takođe otkriva da je prvobitni cilj bio pokretanje Wunderlist godinu dana, a potom i Microsoft To-Do da se spremni, ali dok traje prenos sa AVS na Azure znači da će Wunderlist ostati na mreži.

Microsoft konačno sprema Wunderlist , Microsoftova aplikacija To-Do

Želeći uspeh u timu, Reber takođe spominje “da nije bilo prijatno iskustvo”, kao odgovor na konstantacije fanova Wunderlista koji nisu zadovoljni svojim naslednikom. Jasno je da je kupovina Wunderlista od strane Microsofta i njegova integracija u kompaniju bila ne tako dobro planirana i možda čak i izvodljiva. Medjutim,Microsoft nastavlja da kupuje aplikacije koje su vezane za produktivnost ,za mobilne uređaje iznenađujući tempom, a kompanija je uspešno pretvorila Accompli u svoju popularnu aplikaciju Outlook za mobilne uređaje. Microsoft je takođe kupio Sunrise da bi ga zatvorio i pomerio njegove funkcije u Outlook mobile.

Komplikacije Wunderlista zvuče previše slične borbi Microsoft-a u remontu Skype-ove infrastrukture. Microsoft je već godinama koristio svoj Messenger backend za Skype usluge, ali to je bila kamenita tranzicija. Skype je takođe redizajniran toliko puta koliko je teško čak i da se seti broja, a ako Microsoft nije pažljiv sa To-Do-om, onda bi se moglo završiti sa Skype-ovim iskustvom koje očajnički treba da bude fiksno.

Izvor: WindowCentral

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here