Gogole Assistent će podržavati 30 jezika

0
769
Melbourne, Australia - May 23, 2016: Close-up view of Google apps on an Android smartphone, including Chrome, Gmail, Maps.

Google Assitent postaje još jači

Gogole Assistent će podržavati 30 jezika . Google assistent,koji je doašao kao odgovor na Alexa zvučnike iz kompanije Amazon. Assistent se koristi na Android pametnim telefonima, tabletima i Google home zvučnicima. Proširiće se na više jezika tokom čitave godine kako bi pokrio 95 posto svih pogodnih Android pametnih telefona, objavio je Google. Takođe će uskoro postati višejezični – što znači da korisnici koji govore više od jednog jezika mogu biti u mogućnosti da razgovaraju sa Asistentom na svim jezicima kojima govore.

Ova osobina će biti posebno korisna za one koji govore svoj maternji jezik u svom domu, ali mogu govoriti drugim jezikom sa prijateljima ili na poslu, na primer. Iako je Google asistent sposoban da razume različite jezike, nije bilo načina da se lako pređe između njih – trebalo bi da konfigurišete izbor jezika u podešavanjima aplikacije. Ova funkcija će učiniti razgovorom sa asistenta prirodnijim i lakšim.

Višejezična podrška će najpre biti dostupna na engleskom, francuskom i nemačkom jeziku. Kada se pojavi krajem ove godine, ali će se uskoro dodati više jezika, navodi kompanija. Kompanija Google kaže da se povećava i globalni domet Google Assistant aplikacije.

Signal mesindžer dobio pomoć od 50 miliona dolara

Gogole Assistent će podržavati 30 jezika ali to nije sve

Ove godine Google Assisten će skočiti sa trenutnih 8 jezika na 30. U narednih nekoliko meseci asistent će naučiti da govori danski, holandski, hindi, indonežanski, norveški, švedski i tajlandski na Android telefonima i iPhone modelima. Do kraja godine očekuje se da će da dostigne 95% Android smart telefona širom sveta koji mogu pokrenuti Google Asistent.

Ovo će takođe dati Google Assistentu prednost u odnosu na rivale poput Siri i Alexa. Oni imaju više ograničene jezičke podrške. Amazon je možda proširio Echo zvučnike na više tržišta širom sveta, ali nije lokalizovao uređaj za te lokacije. Alexa trenutno govori samo engleski, nemački i japanski. U međuvremenu, jedna od najvećih snaga Siri bila je činjenica da može govoriti preko 20 jezika.

Dodatna podrška za jezike bila je jedna od nekoliko ispravki za Google Assistant koji su objavljeni skoro. Uključujući i pomoćnik Mobile OEM program, kako bi pomogao proizvođačima mobilnih uređaja da se duboko integrišu sa Asistentom.

Izvor:Techcrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here