Discord aplikacija je postala još jača

0
1014

Discord – odlično mesto za profesionalne gejmere

Discord aplikacija je postala još jača. Discord, mesindžer za gejmere, je objavio da je potpisao ugovore sa više eSports timova za pokretanje Discord Verified Servers aplikacije. Verifikovani nalozi obezbeđuju da korisnici znaju da komuniciraju sa zvaničnim izvorima. Sličnim proverenim nalozima na drugim društvenim platformama kao što su Facebook, Tviter i YouTube. Pored korišćenja ovih servera za sopstveni tim u toku igre, pro timovi takođe mogu da koriste platformu za komunikaciju sa fanovima, da se obrate putem društvenih medija i obaveste fanove za neku organizaciju ili takmičenje.

Pro timovi koji već koriste Discord Verified Servers dolaze iz nekoliko najpopularnijih eSport igara kao što su Dota, League of Legends, CS: Go i Overwatch. Medju tim timovima su Team Liquid, Cloud 9, Echo Fox, Team Envyus, 100 Thieves, i skoro sve ekipe ekipe Overwatch.

Discord aplikacija je nastala zbog rupe na tržištu

Discord je prvobitno bio developer mobilnih igara. Za iPad je izdao igru Fates Forever. Nije se baš proslavila pa je u 2014. godini kompanija odlučila da promeni kurs. Stan Višnevski, CEO ove kompanije je vidio rupu na tržištu.

“Igrao sam MMORPG [Massively multiplayer online role-playing games] 15 sati dnevno”, rekao je za TechCrunch, i bio je nezadovoljan TeamSpeak-om i Mumble-om. One su zahtevale IP adrese koje su mogli da napadaju trolovi, tu su bili i iznajmljeni serveri i nespretne aplikacije. “Možemo li napraviti na ovom trđištu bolji projekat? To je moglo bez iznajmljenih servera i sa prekrasnim dizajnom koji smo uzeli iz mobilnih telefona. “

Discord je ponovo rođen, pružajući igračima mesto za komuniciranje u igri i razgovore , učestvovanje u grupnim diskusijama. Kompanija je od tada dobila skoro 80 ​​miliona dolara u finansiranje i porasla na 90 miliona registrovanih korisnika, u odnosu na 45 miliona u junu 2017.

The Culture serija se snima u Amazonovoj produkciji

Brzi rast eSports industrije i porast streaming gejmera (i njihovi sledbenici) su podstakli pokretanje i rast broja firmi koje su fokusirane na igrice, uključujući MLG (preuzet od Activision), Twitch (kupljen od strane Amazon) i Discord.

Međutim, Discord ima konzervativni pristup prihodima, nikad se ne naplaćuje za korišćenje osnovnih funkcija, već nudi premium kozmetičke nadogradnje kako bi ostvario prihod. Ovaj model koristi i Epic Games Fortnite Battle Royale, koji je besplatan za igranje, ali se naplaćuje za BattlePass, koji vam omogućava da kozmetički nadogradite svoj avatar, alat i sl.

Da li skupa kompanija poput Discord-a, koja mora da koristi besplatne glasovne servere za ćaskanje a da ne pominjemo honorare za sponzorske ugovore za vrhunske streamere, može stvoriti pretplatnički model koji nosi taj problem je pitanje za budućnost. Ali ovo partnerstvo sa timovima eSports-a sigurno bi trebalo da podstakne igrače da nastavi da se koriste ovom platformom.

Izvor:Techcrunch

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here