Bezbednosne Android aplikacije su beskorisne

0
838

Bezbednosne Android aplikacije su beskorisne . Bezbednost je osetljiva tema za Android sistem a i nije uvek dobro tretirana. Otkriveno je dosta propusta, pa se upotreba takvih aplikacija ne preporučuje baš uvek. Razna istraživanja su otkrila da više od polovine bezbednosnih aplikacija na Play prodavnici uopšte nisu korisne i ne štite korisnike.

Pročitajte još : Štetne aplikacije za Android telefon

Studija koju je odradila kompanija AW-Comparatives, testirala je i ocenila više od 200 aplikacija čiji je cilj bezbednost. Rezultati ove studije su razočaravujući za sve korisnike. Naime, mnoge aplikacije koje obećavaju bezbednost i zaštitu podataka, zapravo ne rade apsolutno ništa.

Bezbednosne Android aplikacije i koliko su korisne?

Analizirajući aplikacije došlo se do sledećih rezultata:

  • 84 aplikacije su otkrile više od 30% problematičnih aplikacija i nijednu bezbednu aplikaciju nisu označile problematičnom.
  • 79 aplikacija su otkrile manje od 30% problematičnih aplikacija i dosta bezbednih aplikacija su ozačile kao problematične. Što je razočaravajući rezultat
  • 41 aplikacija ima previše grešaka,nesigune su i neefikasne. Radi se o aplikacijama koje su napravljene samo radi reklama i prikupljanja podataka.

Kompanija AW, koja je radila ovu studiju, koristila je 2000 poznatih zlonamernih aplikacija (koje su uklonjene sa Google Play-a) i 50 aplikacija za koje se zna da su bezbedne. Kao telefon u ovoj studiji je korišćen Nexus 5

Izvor: TechViral

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here