Apple music ima 50 miliona pretplatnika

0
761

Apple zna da napravi novac

Apple music ima 50 miliona pretplatnika. Apple pretplatničke usluge rastu neverovatnom brzinom. CEO kompanije Apple, Tim Cook, je rekao da Apple music ima 50 miliona pretplatnika, a uskoro i pokreću video servis. Ovo je izjavio na gostovanju na Bloomberg televiziji.


Prema Cooku, Apple Music je dostigao 50 miliona pretplatnika , u ovaj broj spadaju i plaćeni korisnici i trial korisnici. Ovo je veliki rast, s obzir da su imali 40 miliona pretplatnika u aprilu. S druge strane, njihov najveći konkurent u ovoj oblasti, Spotify je objavio da ima 75 miliona korisnika. Ako Apple Music nastavio ovakav rast, očekuje se da će prestići Spotify već 2019 godine.

Strah od veštačke inteligencije nije bez osnove

Apple music ima 50 miliona pretplatnika , ali to nije sve 

Cook je takodje potvrdio i strimg servis na kome se uveliko radi. Iako je cela filmska i televizijska industrija sa nestrpljenjem čekala šta će da kaže, Tim je o ovom projekto skromno rekao. “Mi smo veoma zainteresovani za video sadržaj”, rekao je Cook. “Nismo još spremni da damo više detalja. Ali to je očigledno naša oblast interesovanja. ”

Apple je, kako se izveštava za početak odvojio milijardu dolara za stvaranje kvalitetnog video sadržaja. Takodje je angažovao dosta televizijskih i filmskih stručnjaka za rad na tom materijalu. Veruje se i da je dosta serija već u produkciji. Ovaj video servis će biti pokrenut sledećeg proleća iako ostaje nejasno kako će Apple zaraditi od tih serija.

Izvor:VentureBeat

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here