Android Message osvaja tržište i dodaje funkcije

0
909

Android Message dodaje nove funkcije

Android Message osvaja tržište. Nakon višegodišnjh pokušaja i greški, svi delovi su na mestu da Android Messages budu legitimna alternativa za iMessage.

Da kažem da je Google imao problema sa stvaranjem i održavanjem servisa za razmenu poruka koji će zaista biti konkurent sa iMessage-om. Videli smo nebrojene pokušaje u obliku Hangouts, Allo, Duo, Android Messages i drugih koji pokušavaju ponuditi isto iskustvo koje privlači i drži toliko ljudi u Apple-ovom ekosistemu. Svako donosi dobre ideje. Google još nije uklopio ove ideje pod jednim kišobranom kako bi stvari postale jednostavne za krajnjeg korisnika.

Android Message

Srećom, izgleda da će se stvari uskoro promeniti. Jedna nedavna uzdanica na predstojećoj verziji Android poruka dala nam je pogled na stvari koje je Google planirao za buduće izdanje. Ako sve ovo završi kako sada izgleda, možda ćemo uskoro imati iMessage takmičara na Androidu što se već dugo čeka.

ThinkPad X1 Yoga odličan potez Lenova

Iako je Google u prošlosti imao loše rezultate što se tiče mesindzera ovo je najbolja šansa Google-a da konačno isporuci odlično rešenja za razmenu poruka.

Pozivanje Vaših prijatelja i članova porodice da preuzmu aplikaciju samo da biste mogli da razgovarate sa njima je razgovor koji niko ne želi da ima, ali Android Messages je drugačiji. Aplikacija je već neko vreme bila u Google Play prodavnici, pa čak i ako je preuzmete da biste zamenili standardnu SMS aplikaciju na telefonu kao što je Galaxy S8, svi vaši postojeći razgovori još uvek će biti tu.

Neki proizvodjači je ubacuju kao standardu opciju

Još važnije, neki proizvođači su se već odlučili da koriste Android Messeges kao standardnu SMS aplikaciju za svoje telefone. Motorola, Nokia, Huawei, Sony, ZTE i Pixel telefoni (očigledno) već to rade, a Google konstantno pokušava da ubedi sve više proizvođača da prate ovaj trend.Kombinacija ove i upotrebe SMS poruka sa Android Messages-om čini ga mnogo pristupačnijim od bilo čega što je Google uradio u prošlosti, a dok je SMS kao platforma ograničena, Google izgleda da je našao rešenje za tu prepreku (više o tome kasnije).

Pored vašeg osnovnog teksta i emoji poruka, Android Messages već može da uradi dosta. Iako to možda nije punopravno kao nešto poput WhatsApp ili Facebook Messenger, možete ga koristiti za slanje različitih animiranih nalepnica, fotografija, glasovnih poruka, vaše trenutne lokacije, pa čak i novca putem Google novčanika (uskoro će biti Google Pay ). Opet, sve ovo se radi putem SMS-a.

Ako ste na projektu Fi, čak možete da koristite Android Poruke za slanje Smart odgovora – automatski generišu odgovore koji se popunjavaju na osnovu konteksta vaših razgovora. To je nešto što je Google prvi put počeo da koristi sa aplikacijom Allo, a to je još jedan korak u pretvaranju standardnih SMS razgovora u više bogatih funkcija kojim korisnici imaju pristup.

U svojoj sadašnjoj formi, Android Messages je moćna aplikacija za poruke sa nekoliko zabavnih funkcija, čistog dizajna i jednostavna za korištenje . Verzija 2.9 aplikacije je nedavno objavljena u Play prodavnici i, iako ne donosi mnogo promena koje se suočavaju sa korisnicima, stringovi koda u okviru ažuriranja otkrivaju da Google ima puno uzbudljivih stvari u radu. Evo razdora onoga što možemo očekivati u bliskoj budućnosti:

Android Message osvaja tržište , šta sve donosi Android Messages 2.9

  • Veb klijent za slanje poruka sa desktopa – Android Poruke je odlična aplikacija, ali u trenutnoj formi, možete pristupiti samo svojim razgovorima na telefonu.U verziji 2.9, delovi koda otkrivaju da Google priprema veb klijenta kako biste mogli da šaljete i primate poruke na računaru.Idete na URL na vašoj radnoj površini / laptopu, skenirajte KR kod pomoću kamere telefona i to je sve što je potrebno.
  • Slanje poruka preko Vi-Fi-a – Jedna od najboljih funkcija iMessage-a je mogućnost slanja / primanja tekstova besprekorno putem vašeg bežičnog servisa i preko Wi-Fi mreža. Ovo je još jedna funkcija koju Google želi usvojiti, a to će osigurati da možete ostati u kontaktu sa svim vašim kontaktima bez obzira na sve.
  • Fotografije višeg kvaliteta – Već možete poslati slike preko Android poruka, ali trenutno, količina kompresije koja se dešava rezultira u pikseliranom neredu, jer uglavnom koristi stari MMS standard. U bliskoj budućnosti Google će to učiniti tako da možete poslati fotografije visoke rezolucije koje ne izgledaju baš loše.
  • Čitanje i kucanje indikatora – Većina svih aplikacija za razmenu poruka vam omogućava da vidite kada neko piše i kada su vaše poruke pročitane. To je jedna od stvari o kojima stvarno ne razmišljate, ali to je osnovna karakteristika koju smo upoznali i očekivali početkom 2018. Još jednom, ovo je nešto što će uskoro doći u Android Messages.

Za početak, Google jednostavno dodaje nove funkcije u aplikaciju koja već postoji kod glavnih konkurenata. U vreme objavljivanja ovog članka, Android Messages već ima 100 miliona preuzimanja iz Play prodavnice. Za rad čistog poredjenja, Allo ima samo 10 miliona preuzimanja. To je još uvek daleko od broja instalacija WhatsApp i Facebook Messenger-a od 1 milijarde +, ali to znači da Google već ima veliku bazu korisnika na raspolaganju. Ako Google investira vreme i novac u marketinške kampanje za Android Poruke na način na koji to radi za Photos and Duo, može jednostavno dodati sve više i više korisnika u svoju bazu.

Što se tiče kako će ove nove funkcije biti implementirane, to je još uvek u vazduhu u ovom trenutku. Većina operatera u Sjedinjenim Državama još uvek koristi stariji SMS standard za tekstualne poruke, ali Android Messages je u potpunosti u mogućnosti da podržava RCS. Ukratko, RCS je nadograđena verzija SMS-a koja dozvoljava mnoge od gore navedenih karakteristika. Međutim, kako bi telefoni mogli iskoristiti ovo, trebate podršku od operatera i proizvođača.

U kodovima za v2.9 Android Messages, postoji linija koda koja upućuje na to da korisnici mogu “nadograditi” da pristupe predstojećim mogućnostima. Da li je Google pronašao način da zaobiđe potrebu za nosiocima i proizvođačima originalne opreme da usvoje RCS ? Ako je tako, ovo bi u suštini preoblikovalo Android Poruke iz osnovne SMS aplikacije u nešto mnogo moćnije sa preklopom prekidača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here