1Password će Vas obavestiti ako neko koristi Vašu šifru

0
985

1Password uveo novu funkciju

1Password će Vas obavestiti ako neko koristi Vašu šifru. 1Password, aplikacija za upravljanje lozinkom, dobila je novu funkciju koja vas upozorava kada koristite kompromitovanu lozinku. Ova funkcija integriše novu uslugu . Nju je najavio stručnjak za veb bezbednost Troy Hunt pod nazivom Pwned Passwords. Ova usluga korisnicima omogućava da provere da li je lozinka koju koriste već objavljena na internetu. Baza ima preko 500 miliona lozinki koje su sastavljene od prethodno objavljenih.

Od danas, svako sa članstvom u 1Password-u može koristiti ovu uslugu, koja je integrisana sa bazom podataka Hunt-a. Da biste to učinili, samo se prijavite na svoj nalog 1Password, kliknite na Otvori sef, a zatim izaberite stavku da biste videli njegove detalje. Ako ste na Mac-u, pritisnite i držite Shift-Control-Option-C ili Shift + Ctrl + Alt + C ako koristite Windows, da biste otključali funkciju dokazivanja koncepta, a zatim kliknite na “ček password”da biste videli da li se vaša lozinka poklapa sa bilo kojim u Huntovoj bazi podataka.

1Password će Vas obavestiti o svemu potrebnom

AgileBits, kompanija koja stoji iza 1Password-a kaže da je provera lozinke pomoću ove funkcije sigurna. Kompanija kaže da vam šalje svoju lozinku koristeći SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1) i šalje prvih pet karaktera haša od 40 karaktera za uslugu Hunt-a. Huntov server zatim šalje spisak propuštenih hašova za lozinku koji počinju sa istih pet znakova. 1Password poredi spisak lokalno za kompletno podudaranje.

The Culture serija se snima u Amazonovoj produkciji

AgileBits napominje da čak i ako se Vaša lozinka podudara sa nekom drugom , to ne znači da je vaš nalog hakovan, ali neko drugi već koristi tu lozinku. Bez obzira na to, AgileBits preporučuje korisnicima da promene svoju lozinku ako se to dogodi. Kompanija kaže da će ovu funkciju dodati u svoju Watchtover alatku u okviru aplikacija 1Password u budućnosti.

Dok održavanje dugih i jedinstvenih lozinki u različitim vašim nalozima može biti dugotrajno, to svakako vredi, s obzirom na to koliko su podložne kompanije na kršenju podataka. Najveći rizik je ako koristite osnovne lozinke ili istu na različitim veb lokacijama. Da biste bili sigurni, uverite se da koristite menadžer lozinke. Nije pametno koristiti osnovne i kratke lozinke.

Izvor:TheVerge

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here